Türk turisti vize engeli de durduramadı

Vize Sorunu Nedeniyle Türk Turistler Yunan Adaları’nı Tercih Ediyor

Türk turistler, plaj, otel ve yeme içme fiyatlarındaki yükselişten şikayetçi olmaları nedeniyle Yunan Adaları’nı tercih ediyor. Bu yıl 1.4 milyon Türk’ün tatil yapması beklenirken, Bodrum ve Marmaris gibi popüler tatil bölgelerinden kaçışın Ayvalık ve Kuşadası gibi yerlere kaydığı belirtiliyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Murat Orhan, 45 TL seviyesindeki kura rağmen, ücretsiz plajlar ve uygun fiyatlı yeme içme mekanları nedeniyle son iki yıldır vize zorluğuna rağmen turist taşımalarda artış olduğunu söyledi. Orhan, “Geçen yıl kapıda vize ile geçen kişi sayısının çok az olduğunu gördük. Yeşil pasaportu olanlar veya uzun vize alanlar tercih ediyor. Bodrum ve Marmaris’i tercih edenlerin Yunan Adaları’na yoğun ilgi gösterdiğini tespit ettik” şeklinde konuştu.

Orhan, Adalarda tatil yapan tatilcilerin Türkiye ile kıyasladıklarında maliyet farkını gördüklerini, Türkiye’deki fiyatların daha yüksek olduğunu belirtti. Türkiye’de plaj giriş ücretlerinin yüksek olmasının da Yunan Adaları’nı tercih etme nedenlerinden biri olduğunu vurguladı.

Murat Orhan ayrıca, bu yıl yolcu başı maliyet giderlerinin geçen yıla göre yüzde 95 arttığını, bilet fiyatlarının ise yüzde 44 oranında artırıldığını söyledi. Fethiye-Rodos, Dikili-Midilli gibi yeni seferlerin başlatıldığını ve Ege’de daha geniş bir yolcu kitlesine ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye Otelciler Birliği’nin araştırmasına göre, bu yıl Türkiye’den Yunanistan’a 1.4 milyon, Yunanistan’dan Türkiye’ye ise 800 bin ziyaretçinin bekleniyor. Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da Yunanistan gezisi, rekabeti yakından takip ettiğini gösteriyor.

Turizm Bakanı Ersoy, bir röportajda rakiplerini izlemesinin önemine vurgu yaparak, “Bir Turizm Bakanı, rakiplerini görmek zorundadır. Ben her fırsatta tüm rakiplerimizi normal bir turist gibi gezerim. Sokak sokak dolaşırım. Ne yapmışlar bakarım” dedi.

Related Posts

Euro Bölgesi imalat sanayi PMI haziranda yükseldi

Euro Bölgesi’nde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında 49,5 puana yükseldi.

Borsa son 2 yılın en hızlı günlük yükselişini yaşadı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yüzde 5,78 değer kazanarak 2023’ten bu yana en hızlı günlük yükselişini yaşadı. Borsa İstanbul, 30 Haziran’da günü 9.948,51 puandan tamamladı.

Temmuz ayında hükümet zam yağdıracak: Akaryakıt, sigara ve bedelli askerlik…

Temmuz ayıyla birlikte birçok kalemde otomatik fiyat artışı gündemde. Enflasyon verileri sonrası uygulanacak güncellemeler, vatandaşların temel harcamalarını doğrudan etkileyecek. Gözler yeni kararlarda.

ABD, ticaret ortaklarına süreyi uzatabilir: 9 Temmuz’dan 1 Eylül’e ertelenebilir

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, 18 ticaret ortağıyla yürütülen gümrük tarifesi görüşmelerinin 9 Temmuz’da tamamlanamayabileceğini belirterek sürecin 1 Eylül’e kadar uzayabileceğini açıkladı.

Memur maaşlarıyla birlikte değişecek ödemeler ve ücretler! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, 65 yaş aylığı, engelli aylığı…

Milyonlarca kişinin gözü kulağı 3 Temmuz’da memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamda olacak. Maaşlara yapılan zam sadece memur ve emeklileri ilgilendirmiyor. Memur maaşlarına göre pek çok ödeme ve ücret de değişecek. Engelli maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım parası ve kıdem tazminatı tavanı gibi pek çok kalemde artış olacak. Peki maaş tahminine göre yeni dönem ödeme ve ücretler ne kadar olur? İşte detaylar… 

Borsada sert düşüş: BIST 100 neden geriledi? (27 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 56,59 puan ve yüzde 0,61 azalışla 9.244,46 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 27,2 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,54, holding …