Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tatil Sezonu Yaklaşırken Tüketici Hakları ve Önlemler

Tatil sezonunun yaklaşmasıyla birlikte turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin reklam ve tanıtım faaliyetleri artıyor. Ancak, kötü niyetli kişiler tarafından tercih edilen otel ve turizm tesislerinin fotoğrafları ve isimleri kopyalanarak tüketicileri mağdur etmek için kullanılıyor.

Sahte Rezervasyonlara Karşı Dikkatli Olun

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, sahte rezervasyonlardan kaçınmak için konaklanacak tesisin önceden araştırılması gerektiğini vurguluyor. Otel hakkındaki internet yorumlarına dikkat etmenin ve tatil öncesinde doğru kararlar almanın önemine işaret ediyor.

Ekonomik durumu göz önünde bulundurmanın da önemli olduğunu belirten Kılıç, otel fiyatları, ekstra hizmetlerin ücretleri ve bölge esnafının fiyat politikasının incelenmesinin vatandaşlar için gerekliliğine dikkat çekiyor.

Ulaşım imkanları, sağlık hizmetlerine yakınlık gibi detayların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Kılıç, tatilin planlı geçmesi için konaklama süresi ve gezilecek yerler hakkında plan yapmanın önemli olduğunu belirtiyor.

Ödeme Yapmadan Önce Sözleşme Yapın

Tatile karar verildiğinde, alınacak hizmetlere ilişkin detaylı bir sözleşme yapılmasını öneren Kılıç, ödemelerin belgelenerek yapılması gerektiğini kaydediyor. Sorun yaşanması durumunda tüketicilerin ilgili mercilere başvurması gerektiğini de hatırlatıyor.

Kılıç, tüketicilerin karşılaştıkları mağduriyeti gidermek için ayıplı hizmetleri kayıt altına almalarının önemine değiniyor ve şu önlemleri öneriyor: yapılan araştırmaları belgeleyin, önce otel yetkilisine sonra tur şirketine başvurun, eğer sorun çözülmezse tüketici hakem heyetine ya da Tüketici Bilgi Sistemi’ne başvurun.

Related Posts

Bitcoin’de 3 ay sonra bir ilk! 100 bin doları aştı

Bitcoin’in fiyatı, ABD ile Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez yeniden 100 bin doları aştı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez’den ekonomide radyasyon benzetmesi: ‘Enflasyonun artmasını engellemek için…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez son yazısında atmosferdeki doğal dengelerle ekonomideki kırılgan yapıyı karşılaştırdı. Ekonomiyi koruyan faiz, kur ve risk dengelerinin bozulmasının ağır sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Bu dengenin sağlandığı dönemlerde ekonominin nefes alabildiğini vurguladı.

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

Uluslararası uzmanlardan AB’nin Rus enerjisi kararına kritik bakış:

Avrupa Komisyonu’nun iddialı yeni stratejisi, 2027 yılına kadar kıtaya yapılan karlı Rus doğalgaz satışlarını sona erdirmeyi, gaz şirketlerini Moskova ile olan sözleşmelerini feshetmeye zorlamayı ve Rus petrolüne ve nükleer yakıtına olan …

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

‘Topraktan çıkan altın’ diye tabir ediliyor! Kilosu 3 bin lira

Samsun’un Kavak ilçesinde ‘topraktan çıkan altın’ olarak tanımlanan salebin hasadı başladı. Kilosu 3 bin TL’yi bulan salep üreticisine yüksek kazanç sağlarken, pazarda da büyük ilgi görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir