Bursa Siyah İnciri Don Hadiselerinden Etkilenmedi

Uludağ Siyah İncir İhracatı Zirai Don Felaketinden Etkilenmedi

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Senih Yazgan, ülkenin birçok ilinde yaşanan zirai don felaketinin Bursa’nın en önemli ihracat ürünü olan siyah inciri (Bursa siyahı) çok fazla etkilemediğini belirtti.

Yazgan, nisan ayında meydana gelen zirai don felaketinin ülkenin birçok bölgesinde ciddi zararlara neden olduğunu, özellikle meyvelerde hasarlar oluştuğunu ifade etti.

Bu felaketin bütün meyveleri aynı şekilde etkilemediğine dikkat çeken Yazgan, yüzde 100’lere varan zararların olmasına rağmen zirai dondan korunan bölgelerin olduğunu vurguladı.

Deveci ve santa maria armutları, Bursa siyahı, şeftali ve nektarın üretiminin yoğun olduğu Bursa’da ürün ve bölge bazında farklı etkilenmelerin görüldüğünü belirten Yazgan, sahada yapılan incelemelerde çukur bölgelerde don zararları görüldüğünü aktardı.

Bursa’nın en önemli ihracat ürünü olan Bursa siyah incirinde ciddi bir ürün kaybı beklemediklerini dile getiren Yazgan, geçen yıl 18 bin ton civarında ihracat yapılan siyah incirde henüz sürgünlerin tamamlanmadığını ve ciddi bir sorun yaşanmayacağını ifade etti.

Üreticilerin Bursa siyah incirindeki gelirlerinin artacağına inandığını belirten Yazgan, tarım yapılabilecek en iyi ürünün siyah incir olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberin Tamamı

Related Posts

10 milyar liralık e-ticaret beklentisi

Sektör temsilcileri, sepet ortalamalarının bu dönemde bir önceki haftaya kıyasla en az 2 kat artış gösterdiğini belirtirken, Anneler Günü’nde 10 milyar liranın üzerinde işlem hacmi bekliyor.

Google’dan kritik sorulara yanıt yok

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu, algoritma değişiklikleri nedeniyle yoğun eleştiriler alan Google temsilcilerini dinledi. Komisyon üyelerinin eleştiri ve soruları büyük ölçüde yanıtsız kalırken Google temsilcileri “Herhangi web sitesini öne çıkarma ya da geriye düşürme gibi bir amacımız yok. Manipülasyon imkansız, kendi ayağımıza sıkmış oluruz” görüşünü dile getirdi.

Yılda 4 kez hasadı yapılan bitki! Ekenler paraya para demiyorlar

Samsun’un verimli toprakları üzerinde kurulu Bafra Ovası, tarım ve hayvancılık sektörüne umut vadeden yeni bir yem bitkisiyle tanışıyor: Maralfalfa. Bölgede ekimi yaygınlaşmaya başlayan bu yüksek verimli yem bitkisi, hem çiftçilerin gelirlerini …

Bitcoin’de 3 ay sonra bir ilk! 100 bin doları aştı

Bitcoin’in fiyatı, ABD ile Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez yeniden 100 bin doları aştı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez’den ekonomide radyasyon benzetmesi: ‘Enflasyonun artmasını engellemek için…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez son yazısında atmosferdeki doğal dengelerle ekonomideki kırılgan yapıyı karşılaştırdı. Ekonomiyi koruyan faiz, kur ve risk dengelerinin bozulmasının ağır sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Bu dengenin sağlandığı dönemlerde ekonominin nefes alabildiğini vurguladı.

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir