Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan’da 7,4 Puan Artarak 177,7 Seviyesine Yükseldi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisanda 7,4 Puan Artarak 177,7 Seviyesine Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisanda geçen aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesine çıkan Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni açıkladı.

Anket sonuçlarına göre, nisan ayında finans sektöründe faaliyet gösteren 148 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılmasıyla elde edilen FHGE, geçen aya göre 7,4 puan yükselerek 177,7 seviyesine ulaştı.

FHGE’yi oluşturan endeksler incelendiğinde, iş durumu, hizmetlere olan talep ve gelecekteki talep beklentileri tüm alt endekslerin artış yönünde etkilediği belirlendi.

İş durumu ve hizmet talebine ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda iş durumunda iyileşme ve hizmet talebinde artış olduğu yönünde güçlü beklentilerin olduğu gözlendi.

İstihdamda artış ve karlılıkta olumlu beklentilerin güçlendiği belirlenirken, “Finans ve Sigorta Faaliyetleri” sektöründe güven endekslerindeki değişimlere de dikkat çekildi.

2025 yılı nisan ayında, FHGE’nin sektör bazında değerlendirilmesi sonucunda bazı alt sektörlerde artış ve azalışlar yaşandığı görüldü.

Kaynak: AA / Tunahan Kükürt – Ekonomi

Related Posts

Yılda 4 kez hasadı yapılan bitki! Ekenler paraya para demiyorlar

Samsun’un verimli toprakları üzerinde kurulu Bafra Ovası, tarım ve hayvancılık sektörüne umut vadeden yeni bir yem bitkisiyle tanışıyor: Maralfalfa. Bölgede ekimi yaygınlaşmaya başlayan bu yüksek verimli yem bitkisi, hem çiftçilerin gelirlerini …

Bitcoin’de 3 ay sonra bir ilk! 100 bin doları aştı

Bitcoin’in fiyatı, ABD ile Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez yeniden 100 bin doları aştı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez’den ekonomide radyasyon benzetmesi: ‘Enflasyonun artmasını engellemek için…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez son yazısında atmosferdeki doğal dengelerle ekonomideki kırılgan yapıyı karşılaştırdı. Ekonomiyi koruyan faiz, kur ve risk dengelerinin bozulmasının ağır sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Bu dengenin sağlandığı dönemlerde ekonominin nefes alabildiğini vurguladı.

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

Uluslararası uzmanlardan AB’nin Rus enerjisi kararına kritik bakış:

Avrupa Komisyonu’nun iddialı yeni stratejisi, 2027 yılına kadar kıtaya yapılan karlı Rus doğalgaz satışlarını sona erdirmeyi, gaz şirketlerini Moskova ile olan sözleşmelerini feshetmeye zorlamayı ve Rus petrolüne ve nükleer yakıtına olan …

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir