Her 10 otomobilden 6’sı yurt dışına gönderildi

Türkiye’de Otomotiv Sektoru İlk Çeyrekte Güçlü Büyümeye Devam Ediyor

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 352 bin 299 araç üretildi. Bu üretimde 220 bin 927 otomobil yer alırken, geri kalan kısmı traktör üretiminden oluştu.

İlk çeyrekte üretilen araçların yüzde 73’ü, yani 257 bin 212 adeti yurtdışına ihraç edildi. Otomobil üretiminde ise 220 bin 927 aracın 149 bin 843’ü ihraç edildi.

OYAK Renault Otomobillerde Lider Konumunu Koruyor

Otomobil üretiminde en fazla adetle 90 bin 245 araçla Bursa’da faaliyet gösteren OYAK Renault liderliği sürdürdü. OYAK Renault’un toplam otomobil üretimindeki payı yüzde 40,8 olarak belirlendi.

Hyundai Motor Türkiye, 61 bin 800 otomobil üretimiyle ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırayı 50 bin 585 otomobil üretimiyle Sakarya’da bulunan Toyota ve dördüncü sırayı 18 bin 297 otomobil üretimiyle Bursa’daki TOFAŞ aldı.

Bursa’da ise ocak-mart döneminde 108 bin 542 otomobil üretildi ve Türkiye genelindeki otomobil üretiminin yüzde 49,1’i bu kentte gerçekleşti.

Bursa, Türkiye’nin Otomobil İhracatında Önemli Rol Oynuyor

Bursa’nın liderliğini sürdüren OYAK Renault, otomobil ihracatında da 64 bin 828 adetle ilk sırada yer aldı. Hyundai Motor Türkiye ikinci, Toyota üçüncü ve TOFAŞ ise dördüncü sırada bulunuyor.

Bu yılın ilk 3 ayında Bursa’dan yapılan otomobil ihracatı, Türkiye’nin toplam otomobil ihracatının yüzde 44’ünü oluşturdu. Kentte üretilen otomobillerin yüzde 60,66’sı yurtdışına gönderildi.

Bursa, günlük olarak 1206 aracı üretim bandından indirirken, 731,6 otomobili de dış satış yaparak ihracatını sürdürdü. Kentin bir saat içinde yurtdışına gönderdiği otomobil sayısı ise 30,48 oldu.

Related Posts

Bitcoin’de 3 ay sonra bir ilk! 100 bin doları aştı

Bitcoin’in fiyatı, ABD ile Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez yeniden 100 bin doları aştı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez’den ekonomide radyasyon benzetmesi: ‘Enflasyonun artmasını engellemek için…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez son yazısında atmosferdeki doğal dengelerle ekonomideki kırılgan yapıyı karşılaştırdı. Ekonomiyi koruyan faiz, kur ve risk dengelerinin bozulmasının ağır sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Bu dengenin sağlandığı dönemlerde ekonominin nefes alabildiğini vurguladı.

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

Uluslararası uzmanlardan AB’nin Rus enerjisi kararına kritik bakış:

Avrupa Komisyonu’nun iddialı yeni stratejisi, 2027 yılına kadar kıtaya yapılan karlı Rus doğalgaz satışlarını sona erdirmeyi, gaz şirketlerini Moskova ile olan sözleşmelerini feshetmeye zorlamayı ve Rus petrolüne ve nükleer yakıtına olan …

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

‘Topraktan çıkan altın’ diye tabir ediliyor! Kilosu 3 bin lira

Samsun’un Kavak ilçesinde ‘topraktan çıkan altın’ olarak tanımlanan salebin hasadı başladı. Kilosu 3 bin TL’yi bulan salep üreticisine yüksek kazanç sağlarken, pazarda da büyük ilgi görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir