Kapalı Havalar Psikolojiyi Olumsuz Etkiliyor

Kapalı Havalarda Psikolojiyi Olumsuz Etkileyen Faktörler

SIVAS – Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, kapalı havalardaki depresyon ve kaygı bozukluklarına dikkat çekerek, bu durumun sinir ve öfke artışına neden olabileceğini belirtiyor.

Ülkemiz genelinde yaşanan kapalı ve yağışlı hava durumu, insanların psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. Güneşli günlerde insanlar kendilerini daha enerjik ve mutlu hissederken, kapalı havalarda ise motivasyon kaybı ve isteksizlik sıkça karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. Bu durum uzun vadede depresyon ve anksiyete gibi psikolojik sorunlara yol açabiliyor. Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, kapalı havalarda yaşanan isteksizlik ve motivasyon kaybının psikolojik sorunlara sebep olabileceğinin altını çiziyor ve bu olumsuz durumu önlemek için gün ışığında yapılacak yürüyüşlerin faydalı olabileceğini vurguluyor.

“Huzursuz ve Kederli Hissediyorlar”

Kerime Begüm Özkaya, kapalı havalarda insanların genelde motivasyon kaybı yaşadıklarını ve kendilerini huzursuz, hüzünlü ve kederli hissettiklerini belirterek, “Güneşli havalarda insanlar kendilerini daha enerjik ve mutlu hissederken, kapalı havalarda ise motivasyon kaybı ve isteksizlik sıkça karşılaşılan durumlar arasında yer alıyor. İnsanlar günlük aktivitelerini sıkıntıyla gerçekleştiriyor, dış dünyadan uzaklaşmak istiyorlar. Bu durum zamanla depresyon ve kaygı bozukluklarına sebep olabiliyor. İnsanlar, çeşitli psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Bu yüzden önerimiz, en azından günde 5-10 dakika güneş ışığında vakit geçirmek ve yürüyüş yapmak. Yürüyüş yapmak, mutluluk hormonlarının salgılanmasını artırır. Eğer kişi iş hayatında yoğunsa, kısa molalar vermesi ve fazla kafein tüketiminden kaçınması önemlidir” diye konuştu.

“Öfke ve Sinir Problemleri Yaşanabilir”

Özkaya, insanların psikolojik olarak daha iyi hissetmek için adımlar atmaları gerektiğini vurgulayarak, “Arkadaşlarla vakit geçirmek, aileyle zaman geçirmek, yeni etkinliklere katılmak veya sevilen hobilerle ilgilenmek, psikolojik olarak daha iyi hissetmek için önemlidir. Hava koşulları psikolojimizi etkileyebilir ancak kişinin kendi psikolojik durumu da büyük önem taşır. Kendimizi iyi hissetmek istiyorsak, bu durumların üstesinden gelmeliyiz. Kapalı havalarda kişiler kendilerini motivasyon kaybı ve isteksizlik hissedebilir. Öfke ve sinir problemleri yaşanabilir. Ancak bu durumun sadece hava koşullarından kaynaklandığını söylemek doğru değildir. Havadaki durumlar duygusal durumları etkileyebilir ama özellikle öfke sorununa yatkınlığı olan kişiler her durumda öfkeli hissedebilirler” dedi.

Vatandaşlar, kapalı havalarda psikolojik olarak olumsuz etkilendiklerini ve daha depresif hissettiklerini belirtiyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YUNUS ÇİFTCİ – Sağlık

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Hepsini yurttaşlara yedireceklerdi! Adana’da sağlık skandalı: 240 kilosu imha edildi!

Çukurova ilçesindeki fuar alanında gerçekleştirilen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda gıda mevzuatına uygun olmayan ve düşük fiyatlı gıda satışı yapıldığı yönünde bakanlığa gelen ihbarın Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmesi …

Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

İnsanların %13’ü kalp rahatsızlıklarının sadece ileri yaşlarda görüleceği yanılgısına sahip olsa da kalp sağlığı her yaşta insanı etkileyen bir problemdir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai de kalp sağlığı konusunda hafife alınan bir belirtiye dikkat çekti.

Koku kaybı, kabızlık ve uykuda konuşmaya dikkat… Bunlar ilk belirtiler olabilir!

Parkinson hastalığı erken evrede koku duyusunda azalma, kabızlık ve uykuda konuşma gibi belirtilerle kendini gösterebilir. Nöroloji Uzmanı Yüksel Dede, erken teşhisin yaşam kalitesini artırmada kritik rol oynadığını vurguladı. Türkiye’deki Parkinson hasta sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir