Ölüm tarihinizi tahmin eden saat satışta

İlginç ve Sıradışı Bir Cihaz: Death Clock

Inq Factory, sıradışı ürünü “Death Clock” ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu dijital masa saati, kullanıcının yaşını, yaşam tarzını ve sağlık durumunu baz alarak ölüm tarihini hesaplıyor ve kalan süreyi saniye saniye geri sayıyor. Saat, “Groundhog Day” filmindeki ikonik saatten ilham alınarak tasarlandı.

Inq Factory’nin açıklamasına göre, “Her geçen saniye artık sana ait değil. Başta garip gelse de zamanla bunun etkisini hissediyorsun.” Death Clock şu anda ön siparişle 79,90 dolar karşılığında satın alınabiliyor ve teslimatlar 2026’nın ilk aylarında gerçekleştirilecek.

Ölümü ve Hayatı Hatırlatan Bir Cihaz

Death Clock sadece ölüme odaklanmıyor. Kullanıcılar istediklerinde cihazın ekranını klasik saat görünümüne çevirebiliyor ve geri sayım ekranına dönebiliyorlar. Bu sayede saat, sıradan bir masa saati haline geliyor. Ayrıca saatin kırmızı butonunun gizemi ve ekranındaki Latince ifade, cihaza felsefi bir hava katıyor.

Latince ifade olan “Omnes vulnerant, ultima necat” yani “Her saniye yaralar, sonuncusu öldürür” sözü, saatin felsefi yönünü güçlendirirken; “Mox nox” ibaresiyle de “Gece yakındır” teması vurgulanıyor.

Uzun Yaşam Meraklılarına Farklı Alternatifler

Death Clock fikri eski olsa da, Inq Factory’nin fiziksel cihazı bu deneyimi daha kişiselleştirilmiş bir şekilde sunuyor. Ayrıca yapay zeka destekli Death Clock AI mobil uygulaması, kullanıcılara ölüm tarihi tahmininin yanı sıra uzun yaşam için önerilerde bulunuyor. Bu uygulama, uzun yaşam trendine uygun olarak ölüm korkusunu yenmeye çalışanlara hitap ediyor.

Death Clock, ölümle yüzleşmek isteyen cesur bireyler için olduğu kadar ilginç bir masa saati arayanlar için de ideal bir seçenek sunuyor. Tasarımı nostaljik ve mesajı etkileyici olan bu cihaz, tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Related Posts

Yapay zekanın cevapları hasta etmeye başladı: Uzmanlar detayları inceliyor

“Sana nasıl yardımcı olabilirim?” diye başlayan cümleler, artık tehlikeli bir sona da götürebiliyor. Stanford Üniversitesi’nin yeni araştırması, yapay zekâ sohbet botlarının ruh sağlığı konularında sadece yetersiz değil, zaman zaman zararlı olabildiğini gözler önüne serdi.

ChatGPT neden gerçek bir yapay zeka değil?

Geniş dil modelleri yapay zeka alanında gerçekleşen etkileyici bir ilerleme. Fakat insan seviyesinde kabiliyetlere ulaşmaya uzağız.

Türkiye Muaythai Şampiyonası sona erdi

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen Hayrullah Camadan Gençler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Finans sektöründe yapay zeka dönemi! Uzmanların öngörüsü korkuttu

Teknolojinin hayatımızdaki etkisi yapay zekayla birlikte daha da hissedilir bir hale geldi. Yapay zekanın hızlı işlevsel ve üretken olması bir çok sektörde kolaylık sağlarken iş dünyasında çalışanları da tedirgin etmeye başladı. Yapay zekanın …

Bruce Lee, Yapay Zekâ ile geri dönebilir

Çinli stüdyo, yapay zeka teknolojisini kullanarak dövüş filmi klasiklerini, modern görüntü teknikleri ile yeniden çekmek istiyor.

Google, Apple’ın iOS 26’sındaki özellikleri tiye aldı

Samsung ve Google gibi şirketler zaman zaman Apple’ın tanıttığı özellik ya da ürünleri tiye alan paylaşımlar yapıyor. Google tarafından yeni yapılan bir gönderme iOS 26’daki özelliklere odaklanıyor.